11/08/2021

 

Міський конкурс українського декоративно-ужиткового мистецтва "Народна лялька"

28-29 жовтня 2021 року відбувся довгоочікуваний міський конкурс українського декоративно-ужиткового мистецтва (народна лялька). Враженнями від свята креативу і дитячого таланту ділиться учениця 6 (10) - А класу Марчук Анастасія:

            "Нещодавно я брала участь у міському конкурсі українського декоративно-ужиткового мистецтва " Народна лялька", який відбувся 28-29 жовтня разом з Анастасією Курако ученицею 3 (7)-Б класу, де командою представляли нашу гімназію. Метою цього заходу було сформувати уявлення про історичне значення української ляльки-мотанки, показати їх різновиди та розвинути практичні навички в техніці їх виконання.            Конкурс проходив у два етапи. У першому ми мали зробити домашню ляльку-мотанку, а другий - це практична робота, тобто ми повинні були створити виріб, але в присутності журі.

            Мої враження від цього конкурсу неймовірні. Я отримала масу задоволення від процесу створення ляльки. Також дізналася багато нового, пізнавального і цікавого, наприклад, те, що теплу спідницю колись називали " літник", а безрукавку-"станік". Я стала більш обізнаною щодо історичного значення і способів виготовлення народної ляльки. Цьому сприяв конкурс, а при виготовленні домашньої роботи  також матеріали із фондів Волинського краєзнавчого музею, народного музею "Світлиця" (Луцький НВК "Гімназія 14 імені Василя Сухомлинського"), науково-художня реконструкція " Поетика волинського вбрання" (Гатальська Н.Г., Івашків Г.М. ), "Парадокс української ляльки" ( Найден О.С.), спогади та матеріали Лагоди Ганни Василівни (с. Черче Камінь-Каширського району ).

            Окрему подяку висловлюю своєму керівнику Лагоді Тетяні Анатоліївні ( учительці трудового навчання) за знання і допомогу та своїй подрузі Демчук Вікторії Андріївні, учениці 10-А класу за підтримку та фото- і відеозйомку.

Марчук Анастасія , учениця 10 - А класу"







Немає коментарів:

Дописати коментар